Dessa sår...

Rico

Åkte ut till stallet vid halv åtta tiden nu ikväll. Blev lite senare än tänkt, men ibland får det bli så ändå. Idag fick han vila men imorgon är vi igång igen, blir lite dressyr har jag tänkt mig. När vi kom ut så fick han sin kvällshink (morötter) och även sitt kvällshö, efterlängtat enligt Rico haha.

När jag stod och ryktade honom så märkte vi att han fått ett sår eller snarare mer ett skavsår, ingen aning vart han kan ha fått det ifrån men troligtvis så har han väl kliat sig i hagen. Inget som är djupt eller blodigt, utan bara ytligt och pälsen är borta. Han är heller inte öm där eller runt omkring, men får hålla utkik på det. Vill inte riktigt "gojja" på en massa där heller eftersom det är nära ögat. Men tvättade rent det med ljummet vatten och kollade tempen för säkerhetsskull. 

Om ni har något tips så får ni gärna dela med er!

Nu ska jag i alla fall ta och sätta mig i bilen för att åka till min pojkvän och spendera natten där. Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon, p&k

Gillar

Kommentarer

alice
alice,
Det jag hade gjort är som du = tvätta med ljummet vatten och sen låta det läka av sig själv. Är ju bara ett ytligt "sår" så du kan vara lugn:)
alice
alice,
Ser mer ut som ett klisår där endast pälsen låstnat, då är det bästa att bara låta de vara! Det sköter sig själv, men du kan ju hålla koll på det för säkerhetsskull.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229