En liten summering av 2018

Livsstil

Januari
Vi firade in det nya året tillsammans med några tjejkompisar till mig och vi hade även nyligen fått reda på att vi var gravida med första barnet. Två stycken av mina vänner berättade även att de var gravida och beräknade till samma månad som mig. Januari var en ganska lugn månad, vi båda jobbade på som vanligt och hade ingen aning om vad som väntades framöver.

Februari
Den här månaden vill jag helst bara glömma. Jag började få kraftigt illamående och kräktes konstant varje dag och flera gånger om dagen, jag blev yr och mådde så otroligt dåligt. Jag försökte jobba och krigade på, men en kväll den sista februari så började jag kräkas blod och fick åka in till akuten. Allt såg som tur bra ut med Liam i magen, däremot mådde jag sämre och blev tillslut sjukskriven och diagnostiserad med hyperemesis.

Mars
Fortsatt sjukskriven och mitt mående var inte på topp, både psykiskt och fysiskt men jag kämpade på. Vi var även på vårat första ultraljud och gick ut till allmänheten med att vi väntade barn till sista augusti, den 30:e för att vara exakt. Mer än så hände det inte den här månaden. Låg för det mesta i sängen och soffan. Min sambo däremot höll igång med jobb och renovering av övervåningen.

April
Fortfarande sjukskriven och låg för det mesta i sängen och mådde dåligt. I början av månaden fick vi även reda på att det var en liten kille vi väntade, lilla Liam med andra ord. Den här månaden köpte vi även de första bebiskläderna, vi köpte barnvagn och började möblera om i huset inför ankomsten. Jag fick också reda på att jag hade svåra cellförändringar och blev bokad till en gynekolog för ännu en undersökning.

Maj
Tack vare all medicin jag fick mot illamåendet så började jag äntligen känna mig lite bättre den här månaden. Jag orkade städa huset igen och laga mat - som min sambo fått göra sen februari. Min läkare tyckte även att jag skulle prova på att jobba halvtid för att se om min kropp klarade av det, dessvärre gjorde den inte det och jag blev sjukskriven igen - för svårt illamående och foglossning. Jag kräktes inte lika mycket, men mådde väldigt illa trots att tabletterna ändå dämpade det värsta. Den här månaden gjorde jag även ett utökat cellprov och fick besked om operation 8 veckor efter förlossningen, vilket resulterade i panik.

Juni
Varmaste sommaren jag någonsin varit med om. Jag mådde bättre av att vila och vara hemma. Orkade mig iväg på studentfirande för min syssling och vi målade också klart spjälsängen. Vi började även möblera Liams rum och jag kände för första gången en längtan efter honom och över att vara gravid (pga. mitt mående i början så kände jag aldrig den där längtan, har skrivit ett inlägg om det här!). Kort och gott så var juni månad väldigt lugn.

Juli
Höggravid och avskydde det varma vädret. Min sambo gick på semester och vi åkte till Danmark och Tyskland några dagar. Förutom det renoverade sambon och hans pappa vår framsida på huset genom att bygga en altan och så mycket mer. Vi stressade också med att fixa klart allt inför Liams ankomst. Men givetvis hann vi ta det lugnt och njuta av härliga grillkvällar.

Augusti
Månaden som vi längtat efter sedan den dag vi plussade. Började månaden med en liten dagstripp till Öland där vi hade det mysigt. Resterande veckor stressade jag runt höggravid här hemma genom att möblera om varje vrå, städa, tvätta bebiskläder, packa BB-väska och gud vet vad. Dock blev det inte som vi tänkt då Liam trivdes lite för bra i magen och stannade kvar hela 14 dagar, alltså blev han ingen augustibebis utan septemberbebis istället.

September
Efter ett par otroligt tuffa 14 dagar och långdragen förlossning så tittade Liam ut den 14 september klockan 07.59. Den här månaden är lite suddig, men vet att vi hade fullt upp av att lära känna Liam och lära oss själva bli föräldrar. Vi var för det mesta hemma, tog lite barnvagnspromenader och bara njöt.

Oktober
Min sambo fyllde 26 år som firades tillsammans med släkt och vänner. Jag och Liam besökte Elin och Milo för första gången, förutom det så hängde vi hemma eller hos mina föräldrar medan min sambo jobbade. Liam blev också 1 månad gammal. (Ärligt talat så kommer jag inte ihåg så mycket från den här månaden - haha)

November
Månaden började med en operation där de tog bort mina cellförändringar. Två veckor senare när skorpan lossnade blev jag inlagd på kvinnokliniken pga. en komplikation (det forsade ut blod och slutade inte, förlorade också rätt mycket blod men efter en bränning så avtog det). Förutom det så åkte vi på vår första julmarknad för året och även Liams första. Jag fyllde 23 år och hade världens bästa födelsedag med nära och kära.

December
Månaden började lugnt och bestod av firande för mamma den 12:e. Jag fick även reda på att cellförändringarna var borta och blev kallad för ny tid om 6 månader. Liam blev 3 månader gammal och fick sitt första vaccin som resulterade med feber och ledsen bebis. Resten av månaden bestod av julklappsköp och förberedningar. Liam firade sin första jul och även sitt första nyår - vilket var så mysigt och ett perfekt avslut av 2018.

Gillar

Kommentarer

Maria - To make each day count
Grattis till din lilla prins! 😊
headoverheals.blogg.se
theamartinsson
theamartinsson,
Tack snälla! 😊
nouw.com/theamartinsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229