Gravid vecka 35

Graviditeten

Idag har vi exakt 39 dagar kvar till beräknad födelse och enligt appen är nu barnet ca. 44 cm långt från huvud till fot och väger ca. 2,38 kg i början av veckan och ca. 2,56 kg i slutet av veckan. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern.

I onsdags var jag hos barnmorskan för kontroll och han har äntligen fixerat sig, alltså att han ligger med huvudet neråt. Allting såg fint ut med både bebisen och mig och mitt sf-mått låg på 31 cm. Dock som jag nämnt lite i bloggen så har vi varit inne pga. minskade fosterrörelser (eller ja, han har varit lite slöare vissa dagar) så i måndagskväll åkte vi in för ctg-kontroll på förlossningen men allting såg fint ut som tur var. Däremot blev vi bokade för ett ultraljud just för att vi varit inne en gång tidigare, så i fredags var vi på ett ultraljud där hon mätte flödet i navelsträngen, kollade fostervattnet, mätte honom och lite annat.

Enligt henne så såg allt jättefint och bra ut, så vi vet inte riktigt varför han är segare vissa dagar. Kanske har lite återhämtning efter de livliga dagarna eller något, men han mår bra i magen i alla fall och det är huvudsaken. Hon räknade även ut vad han kan tänkas att väga just nu och han väger hela 2150 g, lite mindre än "normalt" men inget konstigt alls. Lilla pojken, så vi längtar efter dig

Gillar

Kommentarer

Anonym
Anonym,
Wow så fin!
None
Anonym
Anonym,
Wow så fin!
None
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229