Liams kvällsrutiner

Liam

Liam är nu strax lite över 3 månader gammal och vi har faktiskt börjat med lite rutiner för honom, först och främst vid läggning kvällsdags för att börja vänja honom. När han blir lite äldre så kommer vi fortsätta och utveckla rutinerna även på dagarna. Hittills har det faktiskt fungerat väldigt bra och Liam verkar nöjd.

En kväll för oss brukar ungefär se ut såhär:
Kvällen börjar runt 19.30 - 20.00 och då äter Liam sitt näst sista mål innan det är dags för sängen. Därefter brukar vi gå och byta blöja samt ta på honom pyjamasen (om han inte redan har på sig den vill säga, haha).

Mellan 20.00 - 20.45 brukar vi försöka hålla honom vaken och förbereda inne i sovrummet med att sätta igång babymonitors och släcka ner. När klockan sedan närmar sig 21.00 brukar vi kolla blöjan en extra gång innan vi går in till sovrummet.

Kl. 21.00 går vi in till sovrummet och då brukar jag amma honom i sängen en sista gång innan vi lägger ner honom i sin egna säng. När han ätit klart brukar vi även släcka ner helt så det är mörkt i rummet och ge honom nappen, lägga på filt och göra det mysigt för honom. Därefter brukar det oftast ta mellan 15-20 min innan han somnat och sen sover han till ca. 1-2 på natten och då vaknar han för att han vill ha mat igen.

Har ni börjat med rutiner än på era små? Vore intressant att veta! :-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229