När det inte går som planerat

Rico

Usch, vilken misslyckad dag. Planerna var att jag skulle tävlat Rico på pay and jumpen idag, men så blev det inte. Det första han gjorde när jag skulle leda honom till vårdspiltan var att slita sig och skena ut i galopp på stallplanen. Fick som tur tag i honom och fick hjälp att leda in honom till stallet då han var överallt och ingenstans, trodde han skulle lugna ned sig men icke.

Inne i stallet fick han fnatt, sparkades, muckade och höll på. Helt olikt honom och med tanke på det så bestämde jag mig för att stryka oss från tävlingen och satsa på den som är nästa helg i stället.

Efter mycket om och men så fick vi ut honom i hagen också där han fick gå tills tävlingen var över. Efter det så tog jag in honom igen, hade hoppats på att han lugnat sig men icke och han slet sig ifrån mig igen. Fick tag i honom och sen efter mycket tillsägelser och bitterhet så stod han hyfsat still så jag kunde sadla och tränsa honom, när det var klart så fick han köra ett ”bli-av-med-energi-pass” vilket faktiskt hjälpte. Efter ridpasset blev han sitt normala jag och hanterlig igen.

Min lilla kille. Säkerligen betedde han sig så här för att det inte var samma morgonrutin som han haft de andra morgnarna och visst förstår jag honom – inte hade jag blivit glad om någon ändrade mina rutiner och nu vet vi det här till nästa tävling!

Gillar

Kommentarer

Tyra
Tyra,
Det går bättre nästa gång!! 😃
theamartinsson
theamartinsson,
Ja, det gjorde det också på tävlingen som var helgen efter! 😊
nouw.com/theamartinsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229