Vad var onödigt/nödvändigt att ha med i BB-väskan?

Liam, Tips

Nu har det ju gått ett tag sedan Liam föddes och vi låg inne på BB. Att förbereda BB-väskan var en stress i sig gällande vad man skulle ha med sig och inte. I det här inlägget tar jag upp vad som var nödvändigt att ha med sig i BB-väskan och vad som var totalt onödigt att ha med sig utifrån mig själv. Hoppas ni får lite tips!

Till bebisen har vi packat det här:
2 st pyjamasar i storlek 50 och 56
2 st set i storlek 50 (2 bodys, 1 byxa) och 56 (2 bodys, 1 byxa)
1 par strumpor
1 mössa till hemfärden
1 par tossor till hemfärden
1 onesie till hemfärden
1 par anti-riv vantar
4 st blöjor (vi kommer även få ett paket på BB)
Våtservetter
Snuttenalle
Fleecefilt
Babynest
Babyskydd

Vad var onödigt att ha med och vad använde vi? Två upplag av kläder rekommenderar jag att ha med då man inte vet hur stor eller liten bebisen är när den föds. Det räckte även med ett upplag av strumpor, mössa, tossor, onesie och anti-riv vantar. Blöjor och våtservetter var inte jätte nödvändigt då vi fick ett blöjpaket på BB och den första tiden torkade vi av Liam med ljummet vatten och papper. Snuttenalle använde inte vi, så för vår del var det onödigt att ha med. Fleecefilt och babynest var ett stort + under BB tiden, rekommenderar verkligen att packa med det. Detsamma med babyskydd (så ni kommer hem - haha)

Till mig:
Id-handling
Necessär med hygienprodukter (tandborste, tandkräm, hårborste, handsprit, duschtvål)
Amningskupor
Stora bindor
Hårsnoddar
2 st amnings bh:ar
Bekväma trosor (modell större)
1 par strumpor
Mobil, hörlurar och laddare
Gott snacks (vi har tagit med oss lite godis)
Förlossningsbrev
Tofflor
Amningslinne och sovshorts (2 st av varje)
Vattenflaska
Lypsyl
iPad och laddare
Mjukt toapapper
Ombyte (2 st bekväma byxor och 2 st bekväma tröjor)
Amningsplan som vi fick från barnmorskan

Vad var onödigt att ha med och vad använde vi? Det som var guld värt att ha med sig och som jag använde var necessär med hygienprodukter, amningskupor, hårsnoddar, amnings-bh:ar, bekväma trosor, tofflor, ombyte och lypsyl. Dock hade det räckt med ett ombyte för min del. Amningslinne använde jag inte, däremot sovshorts var skönt att ha på sig. Id-handling och amningsplan var ett måste att ha med. Sen givetvis mobil och laddare, hörlurar hade jag ingen användning för så väldigt onödigt. Något mer jag inte hade användning för var förlossningsbrev pga. att min barnmorska redan skrivit in ett i journalen, iPad och laddare hade jag inte tid till att använda, stora bindor var också onödigt då BB har bindor att få - hur sköna som helst för den delen också.

Vattenflaska behövdes inte då personalen kom med vatten/saft så fort man ville ha. Mjukt toapapper var också onödigt, tyckte inte deras toapapper var så farligt som alla sagt. Det går att använda liksom.

Till min sambo:
Kläder (1 st mjukisbyxor, 1 st t-shirt, kalsonger och strumpor)
Duschtvål, tandborste, tandkräm och deo
Mobil, laddare och hörlurar
Godis
Plånbok med id-handling m.m.

Vad var onödigt att ha med och vad använde vi? Allt vi packade ner till min sambo kom till användning, så ett stort tips till er som inte vet vad era respektive ska ha med sig.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229