Min förlossningsberättelse del 2

Graviditeten

Fortsättning av min förlossningsberättelse. Del 1 hittar ni här!

18.20 blev vi som sagt inskrivna på förlossningen och det var då jag fick den omtalade blå dressen. Medan jag bytte om så sprang min sambo ner till bilen där vi hade alla våra saker, en resväska och en skötväska fyllda med packning. När han kom tillbaka så tog vi det lugnt (bortsett från värkarna då) inne på rummet innan jag blev erbjuden att ta ett bad - vilket jag inte tackade nej till. Hittills hade jag valt att inte ta någon bedövning, men när jag satt i badet så beslöt jag mig för att testa lustgas. Dock fungerade den inte så bra under de 2 timmarna jag satt i badet, vilket inte var så konstigt då jag gjorde fel - haha. Tack och lov visade en sköterska vid skiftbytet hur jag skulle göra så sen gick det bra.

Att bada var inget jag tyckte hjälpte speciellt mycket mot smärtan, värmen gjorde det nästan värre då jag började kräkas en del så efter 2 timmar gav jag upp och fortsatte värkarbetet inne på rummet. Väl inne på rummet så frågar jag även om EDA (ryggmärgsbedövning). Vid 22.30 får jag någon spruta och vid 23.00 får jag äntligen EDA:n, eller ja "äntligen" då den tyvärr inte alls gjorde någon större nytta och de fick fylla på ytterligare en gång till utan att något hände. Kommer dock ihåg att jag tappade känseln från magen och neråt, hade som en kittlande känsla i benen och fötterna resten av förlossningen vilket även resulterade i att jag inte kunde kissa själv utan de fick hjälpa mig.

Under timmarna som gick öppnade jag mig mer och mer och vid 03.27 gjorde de så mitt vatten gick och det var även då det visade sig vara mekoniumfärgat, alltså att han bajsat i vattnet vilket inte är bra.

Fortsättning följer...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229